Så skapar du ett billigt hemmagym där hemma

Att ha ett gym hemma har flera fördelar. För det första blir det i längden betydligt billigare än att ha ett gymkort, men det gör även att man tränar oftare och mer, eftersom man ständigt blir påmind om träning när man har ett hemmagym, och dessutom slipper man transportsträckorna till gymmet, vilket gör träningen betydligt mer lättillgänglig.

Många tycker dock att det kan bli alldeles för dyrt att skapa ett hemmagym där hemma till en början, så här kommer några tips på hur även ett billigt hemmagym kan vara möjligt:
Köp begagnad utrustning. Detta är lätt att hitta, främst via olika annonser (Blocket och andra nätannonsplatser är smidigast), eftersom många som köper dyr träningsutrustning tröttnar på den efter ett tag, eller märker att de inte använder utrustningen lika mycket som de hade trott att de skulle göra. Detta kan du dra nytta av, genom att köpa den begagnade utrustningen av dem! Såvida utrustningen skötts på ett vettigt sätt av den gamla ägaren bör den inte vara särskilt sliten eller sämre än någon annan utrustning som köps ny.


Köp en multimaskin, dvs. en träningsmaskin på vilken du kan utföra flera olika sorters träning. På så sätt sparar du, eftersom du inte behöver köpa flera redskap eller maskiner till gymmet där hemma.
Shoppa redskapen och utrustningen via nätet. Detta är något som inte alla känner till, men det finns idag gott om nätbutiker som säljer träningsredskap online. Dessa butiker är betydligt billigare än vanliga fysiska butiker, och gör därför att du kan spara en bra slant. Kvalitetsmässigt är det dock samma varor du får hemma, som om du skulle handla i en traditionell butik ute i landet.

Nätshopping har även den fördelen att det är mycket lätt att jämföra priser på olika produkter. Om du vet vad du vill ha, kan du därför använda dig av en så kallad prisjämförelsetjänst för att snabbt och smidigt jämföra priset på denna produkt i flera olika nätbutiker, utan att behöva gå in i dem alla och kika själv.

Tänk dock på!
Även om du vill ha ett så billigt hemmagym som möjligt, bör du satsa på kvalitet, eftersom det kommer att hålla längst. Håll dig därför till erkänt duktiga tillverkare och märken om du har möjlighet till det. Om du bestämmer dig för att köpa utrustningen online, se till så att nätbutiken du beställer av är seriös. Detta gör du enklast genom att Googla företagsnamnet, för att se vad andra säger om butiken. Tänk även på att frakt tillkommer vid köp på nätet. Denna kan vara betydande för lite tyngre maskiner och liknande, så kolla alltid upp vad frakten kommer att bli så tidigt som möjligt.